ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ

« προτεραιότητά μας είναι η κάλυψη των ιατρικών αναγκών, τόσο των μόνιμων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και των επισκεπτών της Κρήτης»

 • ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ

 • ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
 • ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ – ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
 • ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
 • ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
 • ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΝΟΣΟΙ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ
 • ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΚΑΧΕΞΙΑ
 • ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
 • ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
 • ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

 ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ) ΣΤΟ 1o ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ DEXA

Το νέο πρωτοποριακό μηχάνημα Prodigy  (DEXA) του Αμερικανικού κατασκευαστικού οίκου GE Healthcare, είναι ιδανικό για ολοσωματική ανάλυση, λιπομέτρηση και προσδιορισμό θερμίδων βασικού μεταβολισμού, χάρη στην πλέον ακριβή, γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδο DEXA (Dual Energy X-ray Absorpiometry)

Η μέθοδος DEXA μετράει και τα τρία στοιχεία του σώματος (μύες, λίπος & οστά) με εξαιρετική ακρίβεια για την απώλεια ή προσθήκη μυϊκής μάζας ή λιπώδους ιστού. Υπολογίζεται με ακρίβεια το BMI (Body Mass Index – Δείκτης Μάζας Σώματος), σύμφωνα με την ισχύουσα κατάταξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ μετράται το ενδοκοιλιακό λίπος και επιτυγχάνεται κατηγοριοποίηση του σωματότυπου κατά ανδροειδές και γυναικοειδές πρότυπο.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης DEXA αφορούν:

-ξεχωριστά όλες τις περιοχές του σώματος (βραχίονες, κνήμες, κορμός, Android, Gynoid)

-τη σχετική ποσότητα του μυϊκού ιστού στα άνω και κάτω άκρα (RSMI)

-ξεχωριστά πληροφορίες για κάθε περιοχή του σώματος: ποσότητα σε gr μυϊκής μάζας, λίπους, οστικής μάζας, ποσοστό λίπους κ.ά

-τις θερμίδες βασικού μεταβολισμού (RMR) για τον ακριβή σχεδιασμό προγραμμάτων δίαιτας και άσκησης

Η μέθοδος DEXA είναι ιδανική για αθλητές, για παρακολούθηση της απόδοσης προγραμμάτων δίαιτας ή διατροφής, για ανίχνευση μυϊκής ατροφίας και την παρακολούθηση της αποκατάστασης των μυών, στη διάγνωση οστεοπενίας – οστεοπόρωσης και στην παρακολούθηση της πορείας του σώματος και των επιπτώσεων σε αυτό από μία δίαιτα, έναν τραυματισμό, χειρουργείο ή το γήρας.

Σε αντίθεση με άλλες ακτινολογικές μεθόδους, η ποσότητα ακτινοβολίας που προσλαμβάνει το σώμα με το σύστημα τελευταίας γενιάς Prodigy, είναι ελάχιστη έως μηδενική και ισοδύναμη με μια κοινή έκθεση στον ήλιο. Η μέθοδος DEXA χρησιμοποιείται ήδη από ερευνητικά ινστιτούτα, πανεπιστήμια, κλινικές, επαγγελματικές αθλητικές ομάδες και αθλητικά ινστιτούτα.

Γιατί Λιπομέτρηση με τη μέθοδο DEXA;

Η εξέταση διαρκεί μόνο 3 λεπτά.

Αποτελεί μέθοδο αναφοράς έναντι όλων των υπολοίπων μέχρι σήμερα γνωστών μεθόδων.

Η μέτρηση του λιπώδους ιστού είναι άμεση και όχι έμμεση.

Παρέχει πληροφορίες κατανομής του λιπώδους ιστού ανά περιοχή του σώματος.

Εκτιμάται η μυϊκή ατροφία μετά από ασθένεια ή τραυματισμό.

Ελέγχει την εξέλιξη του δείκτη κατανομής λιπώδους και μυϊκού ιστού.

Παρέχει τη δυνατότητα στους ειδικούς να προσδιορίσουν το ιδανικό βάρος και το βασικό μεταβολικό ρυθμό ώστε να εξειδικευθεί το πρόγραμμα διατροφής.

Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας εστιασμένου προγράμματος άσκησης κυρίως σε αθλητές.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο κύριος στόχος μας είναι η πρόληψη και η θεραπεία των  ανθρώπων  που επισκέπτονται το κέντρο μας , παρέχοντας υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη, με βασική μας προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών του κάθε ασθενούς μας ξεχωριστά.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η επιστημονική ομάδα συνεργατών του ιατρικού κέντρου «ΔΙΑΓΝΩΣΗ -ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ» αποτελείται από διακεκριμένους και με πολυετή εμπειρία στο χώρο της υγείας ιατρούς, έτοιμους να ανταποκριθούν με γνώση και επαγγελματισμό στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

Σε έναν ιδιαίτερα ζεστό, φιλικό και καλαίσθητο χώρο, το προσωπικό του κέντρου μας αντιμετωπίζει τον κάθε επισκέπτη/ασθενή με υπευθυνότητα και σεβασμό, προσφέροντάς του άμεση και υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση.