Οδηγίες για τον επερχόμενο καύσωνα από την Ένωση Πνευμονολόγων

🏥Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας στο πλαίσιο των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα τις επόμενες ημέρες, επιθυμεί́ να ενημερώσει τους πολίτες να παραμένουν σε εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στη ζέστη.

➡ Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, καλό θα ήταν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά σύμφωνα με τις οδηγίες του.

➡ Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή́, ο βήχας ή η αποβολή́ πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται στον θεράποντα πνευμονολόγο.

➡ Επιπρόσθετα, η επαρκής ενυδάτωση, η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ο ελαφρύς ρουχισμός, καθώς και η αποφυγή της άσκησης σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα τις μεσημβρινές ώρες, αποτελούν τους βασικούς κανόνες για την προστασία του οργανισμού.

Πηγή: ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Απευθυνθείτε στο Διάγνωση Πολυιατρεία Κοκκίνη για την άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή σας. Καλέστε μας για την διαθεσιμότητα σε ραντεβού καθώς και για να ενημερωθείτε για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχουμε.

☎ 2810 763000

📬 info@diagnosikokkini.gr

🌐 diagnosikokkini.gr

Leave a reply