Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές για την άνοιξη!

Η άνοιξη είναι εδώ και η διάθεσή μας ήδη αλλάζει..!

Παρακάτω ακολουθούν διατροφικές συμβουλές από την διαιτολόγο μας οι οποίες θα σας προσφέρουν ενέργεια και ευεξία για να ανταπεξέλθετε στην καθημερινότητα:

  • Διατηρήστε μια ρουτίνα στα γεύματα για να μην τελειώνουν ποτέ οι ¨μπαταρίες¨… Καταναλώστε 3 γεύματα και 2 σνακ ημερησίως. Έτσι, δεν θα έρθει το βράδυ να μας βρει να κάνουμε επιδρομή στο ψυγείο.
  • Η σωστή ενυδάτωση μας βοηθάει να παραμείνουμε δροσεροί, λαμπεροί και υγιείς! Και αυτό φαίνεται.. μέσα και έξω! Καταναλώστε τουλάχιστον 2 λίτρα νερού τη μέρα. Και θυμηθείτε! Τα αναψυκτικά και ο καφές δεν μας ενυδατώνουν, ούτε μας ξεδιψάνε..
  • Η άνοιξη έχει πληθώρα χρωματιστών και μυρωδάτων φρούτων και λαχανικών! Καταναλώστε τα καθημερινά και άφοβα αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά!
  • Το φαγητό είναι απόλαυση, είναι η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και να έρθουμε κοντά με τον εαυτό μας, τη φύση και τους αγαπημένους μας! Καταναλώστε το γεύμα σας αργά, χωρίς οθόνες, στο τραπέζι ακόμα και στη φύση οργανώνοντας ένα πικ νικ!
  • Σηκωθείτε από τον καναπέ! Η ώρα αλλάζει, η μέρα μεγαλώνει, η θάλασσα είναι δίπλα μας! Ένας περίπατος στη θάλασσα με τα παιδιά και το κατοικίδιο, ή ακόμη και παρέα με την αγαπημένη μας μουσική, η φροντίδα του κήπου μας, μας βοηθάει να αποφορτιζόμαστε από την καθημερινότητα και να διατηρούμε την αυτοκυριαρχία μας απέναντι στις δυσκολίες που όλοι έχουμε.. Παραμείνετε δραστήριοι για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Αν χρειάζεστε περισσότερες διατροφικές συμβουλές, απευθυνθείτε στο Διάγνωση Πολϋιατρεία Κοκκίνη και κλείστε το ραντεβού σας για μία εξατομικευμένη προσέγγιση.

Leave a reply